KERNER
Druiven
Kerner 100%
Geleiding
Guyot
Temperatuur
Serveren op 10-12 graden Celsius
Herkomst
De Kerner druiven komen van geselecteerde
wijngaarden in het Burggrafenamt, Alto Adige.
Beschrijving
Vinificatie: na een jaar van toewijding in de wijngaard is een
zorgvuldige oogst de noodzakelijke eerste stap richting het persen.
Nadat de druiven voorzichtig zijn ontsteeld, wordt de most zachtjes
geperst. De temperatuur van de most wordt geregeld tot ongeveer
17°C en dan kan de gisting beginnen. Na ongeveer 2 weken vindt de
eerste overheveling plaats. De volgende maanden rijpt de jonge wijn
verder op stalen vaten met af en toe het zachtjes omroeren van de
fijne gist. Rond april van het daarop volgende jaar wordt de wijn
gebotteld.
Beschrijving: De Kerner charmeert met een zijn unieke, verfijnde bouquet dat
frisheid en karakter uitstraalt.
Kleur: Strogeel met een subtiele groene schittering.
Aroma: Intense en licht kruidig, met een fijne muskaattoets. Aromatisch en fruitig,
met nuances van perzik, abrikoos en een frisse hint van mandarijn.
Smaak: Een levendige zuurgraad die mooi in evenwicht is met de fruitige zoetheid,
verfijnd door een minerale ondertoon met een aanhoudende, elegante afdronk.
Aanbevolen bij: lichte, frisse voorgerechten, verfijnde aspergegerechten, groente-
en visgerechten én bij zeevruchten zoals schaal- en schelpdieren.







Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.