FRONSAGA 2019
Druiven
Merlot, Barbera en Rebo ( Kloon Teroldogo x Merlot)
Te combineren met
Vlees, lam en lamsragout, pasta, wild, mooie rijpe kazen, ook schimmelkazen
Temperatuur
Serveren tussen 16 – 18 graden Celsius
Percentage
14%
Beschrijving
Deze wijn wordt bij ons in de familie een “Beuker” genoemd. Heerlijk vol en krachtig.
Deze diep robijn kleurige blend krijgt zijn karakter van de in de zandgronden van Valtènesi geplante wijnstokken waar de Barbera eigenlijk geen streektypische wijnstok is.
Het vereist waarlijk meesterschap en jarenlange expertise om deze wijn zijn sterke identiteit te geven. Deze wijn is het vlaggenschip van Delai!
Met de hand geplukte druiven van een speciaal gedeelte in de wijngaarden van Delai. Het zorgvuldig sorteren, een late oogst, het geduldig door de wind van het meer laten drogen van 30% van de geoogste druiven in kistjes gedurende 50 dagen en een bekwame rijping van 24 tot 30 maanden in nieuwe kleine, Franse eikenhouten Barriques maken het verschil.
Het resultaat is een volle en gestructureerde wijn die een complex maar uitgebalanceerd aromatisch profiel onthult, waarbij aardse tonen harmonieus in evenwicht worden gebracht met de kruidige en zoete tonen van cacao en pruimen- en kersenjam. Lekker stevig en licht tot gemiddeld in de tannines.
Echt een wijn met een aanzienlijk rijpingspotentieel.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.