LINFA d’ORO CORATINA Extra Vierge Olijfolie
Beschrijving
Niet voor niets de winnaar van de Leon d’Oro, wat een Beuker van een olijfolie!
Deze biologische Extra Vierge Olijfolie Linfa d’Oro van de Oliveta Medina is een olie van de hoogste kwaliteit, geproduceerd uit olijven van de Coratina-Cultivar. Hij is inmiddels erkend door de meest prestigieuze nationale en internationale gidsen. Hij is de Leon d’ Oro winnaar in mei 2024 en kreeg een eervolle vermelding in de Gambero Rosso met 3 Foglie (de hoogste onderscheiding) tijdens Vinitaly in april.
De oogst gebeurt rond eind oktober, wanneer de groene steenvrucht donkerder begint te worden. Het persen van de olijven vindt binnen 12 uur (!) na de oogst in een nieuwste generatie perserijen om de smaak en de organoleptische kwaliteiten te behouden.
Deze biologische EVO – Extra Vierge Olijfolie is koud geperst en onderscheidt zich door zijn organoleptische eigenschappen: medium fruitigheid en frisse kruidachtige tonen, dominante hints van artisjok, kruidige en bittere tonen van gemiddelde intensiteit. Uitsluitend geproduceerd uit Coratina – Cultivar olijven, zonder het gebruik van pesticiden of andere chemicaliën. Ambachtelijk, op een duurzame manier en in kleine hoeveelheden.
Hij kan vrijwel elk gerecht versterken, rood vlees, peulvruchten, kazen, gegrilde vis, gegrilde groenten, etc.
Het is een stabiele bakolie, hij is beter bestand tegen degradatie dan oliën met een hoog rookpunt. Je kunt hem dus gebruiken om te sauteren, bakken en zelfs frituren.
Dankzij het hoge gehalte aan natuurlijke antioxidanten zoals polyfenolen, is het een bondgenoot voor de gezondheid.
Omdat de EVO meteen na het persen wordt gefilterd, is een langere duur van de aroma’ s en de nutritionele eigenschappen gegarandeerd. Eventuele resten die kunnen bijdragen aan voortijdig bederf van de olie worden meteen verwijderd. Dit garandeert een langere houdbaarheid tot 18 maanden.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.